Преместване на излязло от упортреба МПС.
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Преместване на излязло от упортреба МПС.
Здравейте, та случая е следния: Прибирам се в България след близо 6м. в чужбина.МПС-то има изтекъл годишен преглед през това време- повече от 3 месеца. Колата е стояла на улицата пред блока без да се кара. И заварвам жълта бележка от столична община залепена на предното стъкло която гласи че имам 3 месеца да преместя МПС-то на частен терен или ще бъде преместено за скрап. Та въпроса ми е, ако колата мине ГТП отпада ли предписанието за преместване? Трябва ли да се ходи в КАТ или общината ?
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Re: Преместване на излязло от упортреба МПС.
Трябва да направиш и Гражданска отговорност освен преглед.
Не би трябвало да има нужда да ходиш където и да било, но за всеки случай аз бих отишъл до общината да съм сигурен, че е отразено вкарването в движение
Не би трябвало да има нужда да ходиш където и да било, но за всеки случай аз бих отишъл до общината да съм сигурен, че е отразено вкарването в движение
- zvetiko
- старши ентусиаст
- Кара: Е39М54В30
Гражданска отговорност и Данък върху превозните средства- без това не може да се осъществи технически преглед. За бележката- преди години пускаха от общините да обикалят по кварталите и лепят бележки за неправилно паркиране, с някаква минимална глоба. Който отиде- го глобяваха, на който бележката беше отнесена от вятъра му се разминаваше.
- DigitalExile
- ентусиаст
- Кара: S LINE PLUS
Ми или си плащай или си махни колата, писнало ми е от такива като тебе, по мойта улица има поне 6 коли като твойта и никой нищо не прави, да не говорим че дори е незаконно кола да е на улицата без да има сключена ГО, без значение че не я караш !
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
За да не бъде вдигнат, автомобилът трябва да има действаща ГО. Ако няма, една бърза снимка на сткерчето на ГО, отбелязва се местоположението в Гражданите. Те не знам какво правят, но до две седмици колата я няма.
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Може и да е било по сигнал на някой съсед ,пред нашия блок има една такава ....чорбаджията е в Англия и 1 година седи колата на паркинга.
Колегата има въпрос, вие го нападате. Предполагам, че ако си платил данък и имаш ГО, никой нищо не може да ти каже. Проблем би било, ако нямаш нищо и колата си седи на улицата.
- Jorixa
- младши ентусиаст
- Кара: F48 xDrive 20d/E87 120d
- Мечтае да кара: 911
DigitalExile написа:Ми или си плащай или си махни колата, писнало ми е от такива като тебе, по мойта улица има поне 6 коли като твойта и никой нищо не прави, да не говорим че дори е незаконно кола да е на улицата без да има сключена ГО, без значение че не я караш !
Човек буквално половината квартал е в тва положение, паркирани баш пред блока някви ръждясали бракми дет се карат веднъж на 2 години. В същото време обикаляш по 20 минути за място. Сериозен проблем е това. Ама докато не вдигнат сериозно данъците така ще е.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
Аз лично съм съдействал да се вдигнат няколко коли, така че не не вдигането на данъците е решението, а малко по-активно отношение. Една от колите беше в зелената зона, и въпреки, че нямаше стикер за гражданска и за паркиране в зоната, от градската дебилност не ѝ обръщаха внимание, но като се заех с нея, за 2 седмици изчезна.
- DigitalExile
- ентусиаст
- Кара: S LINE PLUS
Да ти дам една да се заемеш с нея? Имам 20 мейла с общината, накрая ми написаха,че колата има запор и нищо не могат да направят. Тоест паметник. От години не е карана и пречи, собственика е нагъл, така е спрял че вечер като няма места си паркира пред нея другата му кола.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Кара: e61 535d
Има една група “безумията в софия”( или нещо подобно ) в фейса , пусни я там.DigitalExile написа:Да ти дам една да се заемеш с нея? Имам 20 мейла с общината, накрая ми написаха,че колата има запор и нищо не могат да направят. Тоест паметник. От години не е карана и пречи, собственика е нагъл, така е спрял че вечер като няма места си паркира пред нея другата му кола.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
На такава не съм попадал. Иначе с коли без ГО имам 100% успеваемост.DigitalExile написа:Да ти дам една да се заемеш с нея? Имам 20 мейла с общината, накрая ми написаха,че колата има запор и нищо не могат да направят. Тоест паметник. От години не е карана и пречи, собственика е нагъл, така е спрял че вечер като няма места си паркира пред нея другата му кола.
- MrManson
- Потребител
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
Регистрирайте сигнала тук https://call.sofia.bg/
Проверено и работи
Проверено и работи
- TNT
- младши ентусиаст
- Мечтае да кара: 911
За коли съм писал и на районния кмет във Фейсбук
14 мнения
• Страница 1 от 1