Купуване на гуми от интернет търговците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Купуване на гуми от интернет търговците

Мнение от Emooo » 19 Окт 2011, 17:52

Здравейте,

Аз се опитвам от 1 седмица да си купя гуми и съм ударил на камък. Никой от интернет търговците не иска да казва DOT-а на гумите които ще ми продаде. Всички имат една заучена реплика - "гумите са или 2010, или 2011" производство. Да обаче ако са януари 2010 - това са гуми на близо 2 години.

Лятото като си купих 2 летни гуми бяха много любезни но сега като ги помоля да проверят дота на гумите направо ми заявяват, че "не им се разправя". Явно маса хора са се хвърлили да купуват гуми сега или незнам? Дайте съвет как да си купя гуми с дот 2011 :)
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Купуване на гуми от интернет търговците

Мнение от stony1 » 19 Окт 2011, 19:47

Харесай си гуми от интернет и ги поръчай, като предварително предупреди, че няма да ги вземеш ако не се с ДОТ 2011.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Окт 2011, 19:58

аз и в другата тема го обсъждах това
не казват ДОТ-а, а понеже сега имат много клиенти въобще не им пука, иначе до сега да съм взел гуми
Може да се застраховаш като поръчаш модел от тази година, да няма връщане назад
добре, че се намери един колега от форума който ми каза дот-а (1111) преди да купя едни от гумите, които бях запланувал, че 2000лв не се дават лесно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Окт 2011, 21:27

Много се впрягате в тия гуми, като че ли злато ще купувате. Моите зимни ги взех от Германия от тоя сайт: http://www.barzgumve.com/ Питах ги, каквото ме инетересуваше, отговориха ми, платих, след 6 дена гумите бяха на колата ми. Карам и не мисля за ДОТ-а, гумите не са ме предали 2 зими, това ми е достатъчно. И какво ако ДОТ-а не е 2011? Това да не са вафли или сирене?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 19 Окт 2011, 21:35

Elesar74 написа:Много се впрягате в тия гуми, като че ли злато ще купувате. Моите зимни ги взех от Германия от тоя сайт: http://www.barzgumve.com/ Питах ги, каквото ме инетересуваше, отговориха ми, платих, след 6 дена гумите бяха на колата ми. Карам и не мисля за ДОТ-а, гумите не са ме предали 2 зими, това ми е достатъчно. И какво ако ДОТ-а не е 2011? Това да не са вафли или сирене?

:yes: .Прав е колегата,карал съм чисто нови гуми произведени две години преди това и проблеми никакви.Гумата си е гума стига да не е на повече от 5-6.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 19 Окт 2011, 21:38

Emooo написа:
.......... Всички имат една заучена реплика - "гумите са или 2010, или 2011" )

Е, и какво от това ? Стари ли са вече според тебе ? Някои почвате да издребнявате вече , като че ли ще ги карате тези гуми вечно. За най сигурно заставай пред портала на MICHELIN , и като излизат тировете направо взимай от тях :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 19 Окт 2011, 21:54

Elesar74 написа:Много се впрягате в тия гуми, като че ли злато ще купувате. Моите зимни ги взех от Германия от тоя сайт: http://www.barzgumve.com/ Питах ги, каквото ме инетересуваше, отговориха ми, платих, след 6 дена гумите бяха на колата ми. Карам и не мисля за ДОТ-а, гумите не са ме предали 2 зими, това ми е достатъчно. И какво ако ДОТ-а не е 2011? Това да не са вафли или сирене?

и аз ги взех от същия сайт( по точно от гръцкия му вариянт,но търговеца си е 1 и същ) и аз се чудя какво толкова се връзвате... моите ги купих края на 2010,а едната двойка гуми са с дот 3009... и какво,че са 1 година след производството им и трябваше да ги върна ли :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 19 Окт 2011, 21:56

Пич, аз съм си поръчвал гуми от бггуми и съм много доволен.Получих гуми с дота от тази година и то бяха 3-ти месец, а аз ги купих април, ако не се лъжа и бях много доволен.Цената на гумите беше без каквато и да е конкуренция, че на много други места гумите струваха по 264 лв бг, а аз ги взех на 212 лв.Пробвай в бггуми и доставката става до 10 дни.То и аз искам да си купя зимни гуми, джанти сега от тях, но няма да извадя 1600 лв и май ще зазимя колата в гаража до пролетта .Успех ти желая :)
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Окт 2011, 22:09

- и нека атаката за започене ... СЕГА :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Окт 2011, 22:18

Да туря ли 10 лв. че тая тема ще стане 10 стр.? Преди казах на Моллов, в онази другата, че ще мине 10, а тя стана 22. Имам чувството, че тоя форум е като детска градина, толкоз ли не може да си изберете някакви гуми, незнам? Ама тоя размер, ама оня размер, ама марки, ама това, ама онова и ако трябва да чета 22 стр. за да разбера кога ще дойде време за зимните гуми и още толкова, за да си избера гуми.... на мен това ми звучи инфантилно, извинявайте.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 19 Окт 2011, 23:26

Чудя се , ако пуснат масло Кастрол или Мотул , ама с дъх на шунка , бекон или кашкавал - колко ли ще изкажат мнение , че това с бекона е по добро от останалите :mhihi: :mhihi: щото двигателите им работят много по тихо. :banghead: Психясал народ еееейййй.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 20 Окт 2011, 0:45

Пффф в тия сайтове бая са надули цените...особено barzgumve-то.Преди година,година и малко бяха съвсем други.И като сложим и доставка става "далавера" работата... :mhihi:
Аз съм за класическо пазаруване от специализиран магазин за гуми.Едно,че виждаш с очите си какво има и второ,че правят отстъпки,безплатен монтаж,баланс и най-вече ако нещо стане на гумата отивам направо там и няма да се занимавам с интернет търговци от другия край на Б-я.
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Окт 2011, 10:30

Колеги, как така твърдите че ДОТ-а не е важен. За зимни гуми няма нищо по важно. Ако взема гуми с ДОТ 2010 януари месец това са 2 години. Аз незнам как са съхранявани и дали не ги е пекло слънце 2 години, а това е достатъчно тая гума да не става за нищо. Зимните гуми ги сменям на 4 години дори и да имат грайфер, защото гумата става на пластмаса. Така че ДОТА има значение за мене дали ще ги карам тея гуми 2 години или 4 години. Тази тема имаше друг смисъл - че интернет търговците продават гуми на еднаква цена независимо дали са ДОТ 2010 или 2011, което е поредната балканска простотия.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Окт 2011, 10:40

PIONEER написа:Пффф в тия сайтове бая са надули цените...особено barzgumve-то.Преди година,година и малко бяха съвсем други.И като сложим и доставка става "далавера" работата... :mhihi:

абе много сте интересни тея хора - преди 1 година било по-евтино, ами естествено - всичко поскъпва! Година и малко накрая ще се окажат 2 години ... Не ми се вярва как сравнявате цените с миналите години ... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 20 Окт 2011, 10:42

Емо, още втория отговор в темата ти беше достатъчен.

Kупувал съм няколко комплекта dumi от автогуми.бг и ДОТ-а винаги е бил ОК. Всеки път обаче съм им казвал, че ако ДОТ-а е по-стар от 6 месеца примерно, ще им върна гумите и проблеми не съм имал.

Така или иначе имаш опция за наложен платеж - т.е. ще платиш гумите като ги видиш. Предвид факта, че ще има някакво време за доставка, аз не бих се ослушвал още дълго на твое място :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата